Historia

Jag heter Iréne, är 52år och är gift och har två vuxna söner.
Under hela mitt liv har jag haft hund. Hemma hade vi en mellanpudel som jag började på bruks med när jag var 12 år, han var då 9 år.
På fritiden var jag ofta ute med ett koppel hundar, det var då Collie och Schäfer som gällde…

Vid 16 års ålder skaffade vi vår första Golden, den kom från Kennel Knegaren, Karin Eriksson (Knegarens Geoffry). Det ledde till att jag ofta var hos Karin och hälsade på. Jag ställde ut honom sparsamt, men han var ingen utställningshund.

Geoffry_web Knegarens Geoffry

Därefter kom en omplaceringshund från Henric Fryckstrand (Kennel Dewmist), som förmedlades genom Karin, den hunden skulle mina föräldrar ha när jag flyttade.

1982 kom min andra Golden in i huset och den var köpt från Henric och hette Sails in the Sunset. Med honom tränade jag lydnad och lite viltspår samt även lite apportering med fågel. Jag ställde även ut honom med olika resultat.

sailer_web Dewmist Sails in the Sunset

Därefter kom nästa hund 1994, även den från Henric, Dewmist The Dominon hette han. Med honom fick jag de största framgångarna hitintills i utställningsringarna, bland annat fick han 2 CKn med HP. Han var en mycket härlig hund som tyvärr gick bort alldeles för tidigt vid en ålder av 8 ½ år.

Sammy_web Dewmist The Dominion

Efter honom blev det en långhårig Schäfer,som idag är 7,5år.

historia_1Rocky

historia_2

När jag sedan följde med mina föräldrar till Henric för att köpa en hund åt dem bestämde jag mig för att jag skulle ha en tik nästa gång.

Då blev det 2 månader senare en tik som kom till oss, som jag blev fodervärd till, Dewmist Silkcharade. Hon är en mycket trevlig och lätt tik. Drygt ett halvt år senare kom Dewmist Sandianna in i vårt hus men har vi tyvärr fått placera om på grund av artros. Senare parades Silkcharade och det blev en liten tikvalp som fick komma till oss, Dewmist Sunfantasy, hon är en härlig och trevlig hund på alla sätt,men som också har flyttat till min väninna som har Sandianna,då det inte gick att para henne pga ett septum.

Sen kom då en tikvalp från Inassicas. Hon heter Inassicas Pretty Woman och kallas för Cassie.