8 Januari 2018

Så har då alla valpar flyttat och så tomt det har blivit,men nu är det ni valpköpare som har tagit över och får fortsätta förvalta dem till de individer de kommer att bli framöver :-),ser verkligen fram att se dem i Mars/april då vi har valpträff.
De har varit en mycket jämn och fin kull och så nöjd med den,spännande att följa dessa små då dem är 5 generationen av bägge mina tiklinjer .
Önskar er all lycka med dem!
Annars är det som vanligt här i Grååsen,vi har städat ut julen och ser fram mot lite soliga dagar att njuta ute med hundarna.
Lite kallare som tur är det då det har varit rena isgatorna här och mycket halt för folk och hundar att gå  om man inte går i skogen.
Sen väntar vi på att Sandie ska börja löpa och då tanken är att hon ska paras ,hane kommer att presenteras inom kort.
Ha en fin vecka på er alla!

30 December 2017

Så har vi då haft jul och nu väntas årets sista dag som kan blir jobbigt för många hundar runtom,tyvärr med alla smällare och raketer som ska skjutas upp..
Tur man bor i Grååsen där det inte brukar var ngt alls och så skönt.
Valparna har nu blivit 7 veckor och det har varit mycket besök varje dag och julen med allt som hör till,så man känner att man lever.
Snart  får man kurera sig och ladda nya batterier.
Valparna har fått vara ute lite när det har varit uppehåll ute,men bara en liten stund så det inte blir kalla eller dålig i sina små magar.
Är verkligen jättenöjd med dem då alla är mycket jämna runtom med fina stommar  huvud och överlinjer,ser verkligen fram att se vad det blir för ngt framöver med dem.
Nu önskar jag er alla som kikar in ett riktigt Gott Nytt År!!
Så ses vi ni som väntar på er lilla guldklimp nästa år!

SONY DSC

SONY DSC

22 December 2017

Då har vi hamnat i julveckan och med massor som ska göras och med valpar som tar en hel del tid ,men som är roligare då dem har flyttat ner i hundhuset och gissa om dem utvecklats mer,de blir liksom större och fartigare.
Mycket besök varje dag har vi också ända till de flyttar.
Inatt har vi haft valparnas pappa med en till juniorhane som har röntgats hos min veterinär,som är omtyckt av många uppfödare i andra län med.
Vi har tagit lite bilder på alla småttingar och det är ju bara så söta och fina allihopa!! Så nöjd med dem är vi…
Önskar er alla vänner och valpköpare en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

13 December 2017

Imorgon blir valparna 5 veckor gamla,och nu börjar det hända massor kan jag lova,ja ni som hunnit vara här och sett det små
vet ju vad jag menar,svansar som viftar och leker med varandra , leker med leksakerna och hungriga och det går fort när de äter .
De har nu bott i sitt badrum 2 veckor och snart dax att flytta in i hundhuset,och då tycker man de blir fort stora då dem tar för sig ännu mera och är nyfikna på allt nytt!
Har nu denna vecka alla valpköpare som hälsar på de små och får bekanta sig med dem,de har svårt att slita sig från se små,men tur är att det är mycket att göra nu så tiden går fort
för er alla som väntar på valp.
Snön har även kommit till Grååsen och säkert för att stanna.
Önskar er alla en trevlig 3dje Advent!

6 December 2017

Så har då ytterligare 1 vecka gått och valparna blir 4 veckor gamla imorgon Torsdag.
De har flyttat in i sitt badrum och får lite mer yta att röra sig på ,och vips så blir de liksom större på en gång!
De äter mat x3 och måste försöka lära sig att äta med fötterna utanför matskålen,inte lätt det 🙂
Ava är så otroligt bra med sina valpar,hon sköter dem perfekt och är så lugn och fin på alla sätt,som en riktig mamma ska vara.
Allt flyter på som det ska göra.
Idag har även första valpköparna varit här,valparna märkte direkt att det var nya röster,men fann sig snabbt då det blev klappade lite innan det var dax att sova igen innan maten..
Valparna viftar på svansarna och kan leka med sina syskon lite nu,man ser verkligen skillnad för varje dag att det händer en massa på dem,det går såå fort tycker jag .
Fö så har 1a advent varit och julsaker kommit på sina platser och lite julstämning börjat infinna sig i Grååsen , lite vit frost i marken har vi med.
Önskar en en fortsatt fin vecka!

29 November 2017

Så har det snart gått 1 vecka till och valparna blir 3 veckor imorgon Torsdag,veckorna rusar på som attan..
Valparna har nu börjat få 2 mål mat foder om dagen och det gillas skarpt,de står gärna i matskålen med hela kroppen så man får flytta på de hela tiden..
Lite egengjord gammaldags välling får dem med riktigt smör med honung och äggulor..
De har blivit avmaskad 1 gång.
De kan låta lite mellan varven ,men mest sover de och äter och rör sig lite i valplådan.
Tror nog de  får  flytta in i det större rummet snart så de kan få röra sig på lite större yta.
Fö övrigt så är det advent som har fixats inför helgen!
Nästa vecka börjar valpköparna komma på besök,så nu är det fullt upp till de flyttar och med jul imellan…
Ha en trevlig Advent!